top of page

VACATION PAGE

Ambialet.jpg

Ambialet

Loopafstand

In slechts een paar minuten lopen kom je bij de barrage en het dorpje Ambialet. Het is alsof de tijd heeft stil gestaan.

Het klooster en de Romaanse kapel uit de 11e eeuw, staan trots op hoogte, waar je de bijzondere "Loupe" die de rivier Tarn maakt, goed kunt zien. Aan de overkant heb je vanaf de zendmasten een nòg adembenemender uitzicht!

Ga het bekijken, het is de moeite meer dan waard!

barrage.jpg

Ambialet

Loopafstand

De waterkrachtcentrale is een prachtig gebouw om te ontdekken. Er wordt meerdere keren in de zomer een rondleiding gegeven. 

In juli en augustus is de VVV gevestigd in het centrum.  Daar kun je een elektrische fiets huren (dag van te voren reserveren) en uiteraard allerlei informatie krijgen over de omgeving en wandel- en fietsroutes aanschaffen. 

saint-juéry.jpg

Saint-Juéry

18 km

Er is een grote Carrefour supermarkt.

Bezoek het Musée du Saut du Tarn (oude molen en waterkrachtcentrale).

Trébas les Bains - 11 km
Vanaf Trébas kun je een kanotocht doen die weer langs de camping gaat. Er is daar ook een mooi strandje om aan het water te liggen, er zijn wandelpaden langs natuurlijke bronnen en iedere zondagochtend in juli en augustus is er een landmarkt. Trébas heeft een kleine supermarkt, die in de zomer 7/7 open is.

Albi

Albi

20 km

De hoofdstad van het departement Tarn is een mooie middeleeuwse stad met keienstraatjes en kleine winkeltjes. Werkelijk een hele leuke stad om uitgebreid te shoppen of gewoon rustig rond te slenteren en te ontdekken.

Op de oude brug heb je het beste uitkijkpunt op de stad en de kathedraal.

En op de vele terrassen kun je genieten van goed eten en fijne drankjes. Bezoek de grootste bakstenen kathedraal van de wereld, Sainte-Cécile of de overdekte markt en het museum van Toulouse Lautrec. Allemaal meer dan de moeite waard! Lees meer

Cordes-sur-Ciel – 47 km

In 1 woord: PRACHTIG!

brousse-le-chateau.jpg

Brousse-le-Château

28 km

Het mooiste middeleeuwse dorp van Frankrijk, gedomineerd door een oud kasteel (p.s. er zijn in de omgeving legio dorpjes te bezoeken).

Gaillac – 49 km 
De wijngaarden in de Gaillac-streek zijn het bezoeken waard. Je kunt bij diverse wijnhuizen terecht of bezoek het wijnmuseum waar je 6 wijnen uit de streek kunt proeven.

Sidobre - 67 km

Een aparte wereld van water en graniet met bijzondere verschijningen. Je blijft je verbazen en hebt aan 1 bezoekdag niet genoeg.

Lautrec – 45 km, Bekend om de kunstschilder, maar ook om de heerlijke paarse knoflook. Verkozen tot  1 van de mooiste dorpen van France.

pont Millau.jpg

Millau

90 km

Bezoek het viaduct en het museum of ga lekker shoppen. Prachtige vergezichten.

Mazamet – 76 km 
Mooie wandelroutes en een fascinerende hangbrug over de vallei. Wie durft?!?

Gorges du Tarn - 106 km

Het is een prachtige route door de Tarn Vallei die je naar de Gorges brengt. Vergeet niet af en toe uit te stappen en rond te kijken of de vale gier te spotten.

 

Réalmont – 35 km, Vooral de markt op woensdagochtend is een aanrader! 

Roquefort-sur-Soulzon – 70 km, jeweetwel, die kaas.... Bezoek de grotten, héél leuk en interessant!

7D2_8551.jpg
Ambialet.jpg
Tarn.jpg
brousse-le-chateau.jpg
IMG_20190530_132137.jpg
IMG_20190531_173414.jpg
Albi.jpg
Albi.jpg
Ambialet.jpg
Ambialet.jpg
Courris.jpg
Kerkje in Alban
Albi.jpg
Prieuré.jpg
sainte Cécile.jpg
wegbewijzering.jpg
schaapjes op de weg.jpg
Lac du Merle.jpg
Peyro Glabado.jpg
Saut de la truite.jpg
Sainte Cécile.jpg
bottom of page