VACATION PAGE

Ambialet

Loopafstand

In slechts een paar minuten lopen kom je bij de barrage en het dorpje Ambialet. Het is alsof de tijd heeft stil gestaan.

Het klooster en de Romaanse kapel uit de 11e eeuw, staan trots op hoogte, waar je de bijzondere "Loupe" die de rivier Tarn maakt, goed kunt zien. Aan de overkant heb je vanaf de zendmasten een nòg adembenemender uitzicht!

Ga het bekijken, het is de moeite meer dan waard!

Ambialet

Loopafstand

De waterkrachtcentrale is een prachtig gebouw om te ontdekken. Er wordt meerdere keren in de zomer een rondleiding gegeven. 

In juli en augustus is de VVV gevestigd in het centrum.  Daar kun je een elektrische fiets huren (dag van te voren reserveren) en uiteraard allerlei informatie krijgen over de omgeving en wandel- en fietsroutes aanschaffen. 

Courris ligt ook op loopafstand. Het is een slaperig boerendorpje, blij en tevreden.

Saint-Juéry

18 km

Er is een grote Carrefour supermarkt en rechts van “de tunneltjesweg” kun je bij een leuk strandje komen. 

Bezoek het Musée du Saut du Tarn (oude molen en waterkrachtcentrale).

Trébas les Bains - 8 km
Vanaf Trébas kun je een kanotocht doen die weer langs de camping gaat.  
Er zijn veel gemarkeerde wandelpaden langs natuurlijke bronnen en iedere zondagochtend in juli en augustus is er een landmarkt. Trébas heeft een kleine supermarkt, die in de zomer 7/7 open is.

Albi

20 km

De hoofdstad van het departement Tarn, in het zuiden van Frankrijk, is een mooie middeleeuwse stad met keienstraatjes en interessante bezienswaardigheden. Werkelijk een hele leuke stad! Je kunt er heerlijk uitgebreid winkelen en rondslenteren, lekker eten en drinken op het terras. Een bezoek aan de grootste bakstenen kathedraal van de wereld, Sainte-Cécile, is een must. Maar het museum van Toulous Lautrek is ook zeker de moeite waard!

Lees meer

Brousse-le-Château

28 km

Het mooiste middeleeuwse dorp van Frankrijk, gedomineerd door een oud kasteel (p.s. er zijn in de omgeving legio dorpjes te bezoeken).


Cordes-du-Ciel – 47 km

In 1 woord: PRACHTIG!

Gaillac – 49 km 
De wijngaarden in de Gaillac-streek zijn het bezoeken waard. Je kunt bij diverse wijnhuizen terecht of bezoek het wijnmuseum waar je 6 wijnen uit de streek kunt proeven.

Millau

90 km

Bezoek het viaduct en het museum of ga lekker shoppen. Prachtige vergezichten.

Mazamet – 76 km 
Mooie wandelroutes en een fascinerende hangbrug over de vallei. Wie durft?!?

Saint Affrique – 57 km 

Het is een prachtige route door de Tarn Vallei die je naar deze mooie oude stad brengt. De markt op zaterdag is een aanrader en dit is een mooie combi met een bezoek aan de grotten van Roquefort-sur-Soulzon – 70 km, jeweetwel, die kaas....

Camp Vallée du Tarn

Les Bourdariés

81340 Courris, France

0031 6 52 64 64 50

© 2019 Monique

Proudly created with Wix.com

Contact
Banner Frankrijkinbeeld.com.jpg
Pitchup-logo-RGB_fg4izv.png
eurocamps.png
campingplekken.gif
Rustiek kamperen.png
Zoover_Logo_JPG.jpg
logo fransecampings.JPG
tripadvisor
download.jpg