Take only memories, leave only footprints

Camp Vallée du Tarn is een kleine groene campinga aan de oevers van de prachtige Tarn.

Het is een bijzondere plek, waar als vanzelf een rustige, gemoedelijke sfeer hangt.

Wij hebben ongeveer 25 XL-kampeerplekken die stuk voor stuk ruim voldoende schaduw hebben van de populieren en acacia's op het terrein.

Er zijn 4 heerlijk warme douches en 4 toiletten met toiletpapier. Bij de afwasbakken hangen dispensers met afwasmiddel en wij zorgen ervoor dat alles spik en span is.

Je hebt altijd zicht op de Tarn. Er is op de camping 1 plek waar mens en dier makkelijk het water in kunnen om te zwemmen.  Aan onze kant is het water meteen diep, wat een sierlijke duik in het "lauwe" water uitnodigt (we hebben watertemperaturen van meer dan 25 graden gemeten), maar je kunt er ook langzaam het water in lopen. Er zijn verschillende stekjes waar je de hengel kun uitgooien of waar je er met één van de kano's vandoor kunt gaan.

In het recreatiegedeelte hebben wij een kampvuurplaats gemaakt waar, nadat je ons hebt ingelicht, bij een mooi vuurtje kan worden genoten van de heerlijke zomeravonden. Er staat een grote bbq voor houtskool om te gebruiken (vraag even naar de roosters), maar je kunt daar uiteraard ook ergens je hangmat tussen twee bomen knopen en lekker gaan liggen chillen.

Op woensdag, vrijdag en zondag kun je bij/met ons eten (vooraf opgeven, want er is een max).

Wij zorgen ervoor dat het je aan niks mankeert.

 Voor de ochtenden kun je ontbijtservice bestellen, maar ook gewoon je stokbroodje en croissant, want de bakker levert dagelijks vers. Een heerlijk bakje koffie en iets te lezen uit onze boekenkast maakt het helemaal compleet.

Uiteraard verkopen wij gekoelde frisdranken, wijn en bier. Op het terras serveren wij de drankjes altijd met iets te knabbelen.

De hond mag mee en er is, zoals gezegd, voldoende schaduw op de camping. 

In de vallei koelen de nachten goed af, zodat iedereen heerlijk kan slapen.

Het is leuk om naar Ambialet te wandelen en de barrage te bekijken. In de zomer staat daar het VVV-kantoor naast het pleintje, waar je een elektrische fiets kunt huren en nòg meer informatie over de omgeving kunt krijgen.

Wij hebben 2 prachtige Belltenten te huur, zodat je alleen met je koffer met kleding op reis kunt om hier te komen glamperen..... Heerlijk luxe! Kom het ervaren!

Vanaf Trébas-le-bain kun je bij canoekayaktarn.com een kanotocht doen, die weer langs de camping gaat.

Voor onze gasten geldt een speciale prijs.

Leuker is misschien wel de speciale SUP-safari door de lus van Ambialet in de uurtjes van de schemering. Iedere maandagavond kunt je dit avontuur aangaan, onder de gediplomeerde begeleiding van Charly. Er kunnen per keer een negental personen mee. Bij de receptie kun je je van te voren aanmelden.

 

In de omgeving kun je heerlijk wandelen (wij hebben onze eigen berg met een leuke route) en fietsen.

Download de Wikiloc-app en ontdek de leukste routes in de buurt.

Met de auto kun je mooie stadjes bezoeken. Albi is de grote aanrader, maar ook de grotten van Roquefort, de zaterdagmarkt in Saint-Affrique, Brousse-le-Chatteau, Cordes-sur-Ciel en de hangburg van Mazamet zijn zeker de moeite waard.

Historie, natuur en vertier gaan hier hand in hand.

Wij hebben trouwens ook allerlei folders liggen voor ontdekkingen in de buurt en schroom niet om ons te vragen, want we hebben ook nog eens een hele bak informatie in ons hoofd... ;-)

In het kort:

Elke kampeerplek is XL en heeft een uniek en spectaculair uitzicht

De camping ligt direct aan het water
De Tarn is een prachtige rivier om in te zwemmen, op te varen en aan te vissen

Elektra-aansluiting indien gewenst

Honden mogen mee

Iedere ochtend vers brood

Ontbijtservice

3x per week mee-eten
Kampvuur

Recreatieveld 

SUP-safari
Een hapje en een drankje

Gratis WiFi-hotspot

Boekenruil

Rust en Ruimte
Flyers en informatie over de omgeving

Mooie tracks om te wandelen of fietsen

Spectaculaire routes voor motor of cabrio


 

Je kunt op de camping, maar ook in de buurt, heerlijk vissen op karper, snoek, snoekbaars, forel, barbeel en er was melding van een meerval. Op het achterste stuk van de camping hebben wij onze "Fisherman's spot" met directe en exclusieve toegang tot het beste viswater.

We kunnen trouwens ter plekke een visvergunning voor je regelen.

Camp Vallée du Tarn

Les Bourdariés

81340 Courris, France

0031 6 52 64 64 50

© 2019 Monique

Proudly created with Wix.com

Contact
Banner Frankrijkinbeeld.com.jpg
Pitchup-logo-RGB_fg4izv.png
eurocamps.png
campingplekken.gif
Rustiek kamperen.png
Zoover_Logo_JPG.jpg
logo fransecampings.JPG
tripadvisor
download.jpg