top of page
Tarn
zon en schaduw
Courris.jpg

Take only memories, leave only footprints


Camp Vallée du Tarn is een kleine groene camping aan de oevers van de prachtige Tarn.
Het is een bijzondere plek, waar als vanzelf een rustige en gemoedelijke sfeer hangt.

We hebben 24 ruime kampeerplekken die stuk voor stuk ruim voldoende schaduw hebben van de populieren en acacia's op het terrein. In de vallei, onder de bomen koelen de nachten goed af, zodat iedereen goed kan slapen.

Er zijn 4 heerlijk warme douches en 4 toiletten met toiletpapier, er is handzeep bij het fonteintje en bij de afwasbakken hangen dispensers met afwasmiddel. Wij zorgen ervoor dat alles spik en span is. 

Vanaf je plek kijk je altijd uit op de mooie Tarn. Er is 1 plek waar mens en dier het water in- en uit kunnen om te zwemmen
Aan "onze" kant is het water meteen diep, wat een sierlijke duik in het "lauwe" water uitnodigt (we hebben watertemperaturen van meer dan 27 graden gemeten).

Er zijn stekjes waar je de hengel kun uitgooien of waar je er met één van de kano's vandoor kunt gaan.

In het recreatiegedeelte hebben wij een kampvuurplaats gemaakt waar bij een mooi vuurtje kan worden genoten van de heerlijke zomeravonden. Vraag ons even voordat je vuur gaat maken. Er staat daar ook een grote bbq voor houtskool die je mag gebruiken (vraag ons naar de roosters), maar je kunt daar uiteraard ook ergens je hangmat tussen twee bomen knopen en lekker gaan liggen chillen. Er staat een pingpongtafel en er hangt een badmintonnet voor wie nog wat wil sporten en spelen. Wij hebben ervoor gekozen om voor de kleinsten geen voorzieningen aan te bieden, want het terrein en het altijd stromende, diepe water maakt het hier voor kinderen tot 8 jaar niet geschikt. Wij verwijzen jonge gezinnen door naar campings in de buurt.

Zolang er voldoende gasten zijn kun je op woensdag, vrijdag en zondag bij/met ons eten (vooraf opgeven, want er is een max)Wij zorgen ervoor dat het je aan niks mankeert. Op de overige dagen kun je bij ons onze goedgevulde snackplank  bestellen of een puntzak met knapperige frietjes eventueel met een Franse rookworst. 
 Behalve op de maandagen, levert onze bakker iedere ochtend knisperend verse croissantjes, chocolatines en stokbroden. Je kunt ze de avond ervóór bestellen. Een heerlijk bakje koffie en iets te lezen uit onze boekenkast maakt het helemaal compleet.
Uiteraard verkopen wij ijsjes, gekoelde frisdranken, wijn en bier; het hoeft je aan niks te ontbreken ;-)

Het is leuk om naar Ambialet te wandelen en over de barrage te lopen. In de zomer vind je er het VVV-kantoor en op de woensdagochtend een piepklein marktje.

Wij hebben 2 prachtige Belltenten, genaamd Avantgade, te huur, zodat je alleen met je koffer met kleding op reis kunt om hier te komen glamperen..... Heerlijk luxe! Kom het ervaren!

Vanaf Trébas-le-bain kun je bij LOCA Tébas een kanotocht doen, die naast de camping eindigt.
Voor onze gasten geldt een speciale prijs. Je kunt er ook elektrische fietsen huren en prachtige uitgezette routes fietsen.
 
In de omgeving kun je fijn wandelen en fietsen.
Download de Balade&Rando Tarn app of de Wikiloc-app en ontdek de leukste routes in de buurt.
Met de auto kun je mooie stadjes bezoeken. Albi is de grote aanrader, maar ook de grotten van Roquefort,
Brousse-le-Chatteau, Najac, Sidobre, Cordes-sur-Ciel en de hangburg van Mazamet zijn zeker de moeite waard. 
Historie, natuur en vertier gaan hier hand in hand.

Wij hebben trouwens ook allerlei folders liggen voor ontdekkingen in de buurt en schroom niet om ons te vragen, want we hebben ook nog eens een hele bak informatie in ons hoofd... ;-)

In het kort:

Elke kampeerplek is ruim en heeft een uniek en spectaculair uitzicht

De camping ligt direct aan het water
De Tarn is een prachtige rivier om in te zwemmen, op te varen en aan te vissen

Elektra-aansluiting indien gewenst

Welopgevoede honden mogen mee

Niet geschikt voor kleine kinderen
6x per week vers brood

3x per week mee-eten
Kampvuur

Een hapje en een drankje
Gratis WiFi-hotspot

Boekenruil

Rust en Ruimte
Flyers en informatie over de omgeving

Mooie tracks om te wandelen of fietsen

Spectaculaire routes voor motor of cabrio


 

Toiletgebouw.jpg
Tarn-Camping.jpg
Afwassen.jpg
sup-safari.png
karpertje.jpg
Ralph met een reus.....jpg
te vangen vis

Je kunt op de camping, maar ook in de buurt, goed vissen op karper, snoek, snoekbaars, forel, barbeel en er was melding van een meerval. Op het achterste stuk van de camping hebben wij onze "Fisherman's spot" met directe en exclusieve toegang tot het beste viswater.
We kunnen trouwens ter plekke een visvergunning voor je regelen.

Fishermans spot.jpg
Fishermans spotjpg
Fishermans spot.jpg
bottom of page